Greenpeace geeft het hele jaar door voorlichtingen. Graag komen we ook bij u langs.

Wat houdt een voorlichting van Greenpeace in?
Greenpeace leidt vrijwilligers op om voorlichtingen te geven. Voorlichters vertellen over Greenpeace en de verschillende campagnes van deze milieuorganisatie. Daarbij maken ze bijvoorbeeld gebruik van een diavoorstelling of video, een spel, een discussie of een kleurplaat. De bedoeling is dat het verhaal van Greenpeace voor de toehoorders meer gaat leven. De voorlichting wordt aangepast aan de groep.

Waar gaat een voorlichting over?
Tijdens een voorlichting kan worden ingegaan op Greenpeace zelf, maar het kan ook zijn dat u kiest voor een bepaald onderwerp. Voorbeelden zijn de geschiedenis van Greenpeace, het tropisch regenwoud, de walvissen en giftige stoffen. In overleg wordt gekozen voor een onderwerp dat aansluit bij de interesses van de toehoorders.

Voor wie is de voorlichting bedoeld?
Greenpeace geeft voorlichtingen op scholen, bij buurtverenigingen, op universiteiten en vele andere plaatsen. Op scholen wordt voorlichting gegeven aan kindern vanaf acht jaar. Vanaf deze leeftijd kunnen de leerlingen goed begrijpen wat er verteld wordt.

Hoe lang duurt een voorlichting?
Een voorlichting duurt meestal een uur. Maar in overleg is langer ook mogelijk.

Hoe groot mogen groepen zijn?
De ervaring leert dat de groepen niet al te groot moeten zijn. Groepen van meer dan dertig personen raden we af. Liever geven we twee voorlichtingen voor een wat kleinere groep, dan één voorlichting voor een grotere groep!

Wat kost een voorlichting?
Greenpeace geeft voorlichtingen om mensen te informeren en niet om er geld mee te verdienen. Daarom vragen we geen vergoeding. Een vrijwillige bijdrage blijft natuurlijk welkom om het werk van Greenpeace te steunen en onze onkosten te dekken.

Wilt u meer weten of een voorlichting aanvragen?
Met vragen, voor extra informatie of om een voorlichting aan te vragen kunt u bellen met Greenpeace, afdeling V&E via de Servicedesk: 0800 - 422 33 44 of mail: info@ams.greenpeace.org onder vermelding van 'voorlichting'

Voor een voorlichting in de regio Amsterdam kunt u direct contact opnemen met Saskia Werners (020-6790638) of mailen naar kerngroep_amsterdam@hotmail.com . Een voorlichter van de kerngroep Amsterdam neemt dan contact met u op.

Voor informatie over Greenpeace kunt u terecht bij Greenpeace nederland & Greenpeace international.